Parapente home

What is a paraglider?

Een parapente lijkt op een parachute, maar waar je met een parachute uit een vliegtuig springt en even later terug aan de grond staat, loop je met de parapente al open een berg af, en hoop je van thermiek te kunnen profiteren om zo lang mogelijk boven te blijven. Het is niet ongewoon dat je met een parapente uren kunt blijven vliegen, veel hoger geraakt dan de plaats waar je vertrokken bent, en vele kilometers verder landt.

Hoe gaat parapenten aan de lier in zijn werk?

Wel, we maken je vast aan de lier door middel van een lange kabel. Wanneer jij vindt dat alles ok is geef je het startsein aan de startleider, die op zijn beurt via radio de persoon aan de lier verwittigt.

Tijdens de eerste 100 meter houdt de startleider een oogje in het zeil, en geeft je koers correcties door via de radio. Daarna is het de beurt aan de lierman om je te begeleiden.

 

Eenmaal op de goeie hoogte maak je jezelf los van de kabel, en de vrije vlucht begint.

Geven jullie opleiding?

Nee en een beetje ja. 'Nee' in de zin dat je al gebrevetteerd piloot moet zijn voor je je bij ons kunt aansluiten. ( = Brevet Piloot Parapente uitgereikt door de BVVF of gelijkaardige organisatie. ) 'Ja' in de zin dat we je aan de lier leren vliegen.

Hou er rekening mee dat we een club zijn, dit heeft zo zijn voor en nadelen.

  • Je betaalt je jaarlijkse lidgeld. Vanaf dan kan je elk weekend komen vliegen.
  • Niemand bij ons is bezoldigd, al de inkomsten gaan naar de aankoop en onderhoud van het materiaal.
  • Je leert van de meer ervaren mensen in onze club. Elk jaar gaan er ook verschillende mensen op stage in het buitenland, je kan je gemakkelijk bij hun aansluiten.
  • Een dagje Beauvechain begint rond 10h, en eindigt tussen 17 - 22h. Het mee opzetten en binnenhalen van het materiaal apprecieren we zeer. Vaak drinken we een pintje of eten we wat met z'n allen.

Heb ik mijn eigen parapente nodig?

We hebben enkele vleugels beschikbaar voor nieuwelingen, maar we verwachten dat je binnen het jaar je eigen materiaal hebt.

Hoe oud moet ik zijn?

De minimumleeftijd is 14 jaar, met toelating van de ouders tot 18 jaar.